Favorites 0
Comparison 0
Add new building

Joakima Rakovca 10

(011) 3066 838
Price of apartments
from 1 800 €/sqm
Investor
DLD-PRO doo
Implementation period
11.2021
City
Belgrade
District, microdistrict
Parking space
Underground
Floors
Po+Pr+2+Pk
Floor size
from 26 sqm
Building permit ROP-VOZ-31745-CPI-8/2020
Published (updated)
01.09.2020 (24.09.2020)

LOKACIJA

Prilaz iz ulice Vojvode Stepe 346, okretnica tramvaja.

Objekat je smešten u maloj i kratkoj ulici Joakima Rakovca. Verovatno neprimetnoj za sve osim njene stanovnike. Povučenost od buke i saobraćaja karakterističnih za jednu od žila ovoga grada, ulice Stepa Stepanović, a opet tako blizu svega. Lidl se nalazi na svega 50m, vrtić Zvezdica, osnovna škola Filip Filipović, brojne drogerije i apoteke, brza hrana i kafići, teretane i tereni za rekreaciju, nekoliko banaka, crkva – najrazličitiji sadržaji. Čak i autom do prve pumpe ili servisa ne morate preći ni 300m. Uvek ćete biti u centru dešavanja kad god poželite da napustite ovu malu oazu. Sve na dohvat ruke.

Trošarina predstavlja saobraćano čvorište ovog dela Beograda. Potez oko trošarine je karakterističan i po nekoliko drugih repera, značajnih na nivou celog grada – VMA (bojno medicinske akademije), naselje Stepa Stepanović, Sportski centar Banjica.

KONCEPT

Dvojna kuća, delimično simetrična, razuđene forme i svedene pravougaone osnove. Materijali na fasadi prate formu, kubusi koji iskaču iz gabarita su obloženi flisnama od opeke, povučeni delovi u vidu kontaktne fasade su jednostavne bele boje. Prema dvorišnoj strani fasada je svedena i čista, ujednačenog ritma otvora. Ovakav objekat odskače od okolnih objekata sa skromnijim estetskim karakteristikama, i iako je povučen on nedvosmisleno prezentuje savremeni koncept arhitekture i života.

STANOVI

Pažljivo projektovani stanovi imaju odličnu iskorišćenost prostora, bez nepotrebnih hodnika, sa maksimalnim brojem soba u odnosu na ukupnu kvadraturu stana. Prostorije su pravilnih formi, površina srazmernih nameni kao i među sobom, gde veći broj spavaćih soba prati i veći dnevni prostor. Dnevne prostorije su objedinjene u jednu celinu, bez zidova. Iz dnevnog prostora se pristupa tarasi. Objekat ima mali broj stanova, ali različitih struktura i kvadrature, tako da kupac može datu ponudu uskladiti prema svojim željama i mogućnostima. Po strukturi su stanovi pretežno dvosobni i trosobni, od 39-89m2.

PARKING I SAOBRAĆAJ

Parkiranje je u poluukopanoj garaži koja je mala i jednostavna, bez nepotrebnog manevrisanja i nelagodnosti. Garaža ima otvoren ulaz, dobro je provetrena.

ZIDOVI, PODOVI, KROVOVI

Zgrada je termo izolovana kvalitetno i premaenergetski efikasnim pravilima. Terase takođe imaju termoizolaciju radi sprečavanja pojave hladnih „mostova“. Podovi su i zvučno izolovani. Svi metalni delovi na fasadama (prozori i ograde) su antracit boje. Na uličnom frontu kombinacija kamene obloge i demit fasade. Krov je provetren, sa strehom od 50cm. Lift je predviđen, iako je mala spratnost zgrade. Direktna veza sa garažom.

Infrastructure

Recommended objects

Milice Milojković 15 - Novogradnja Beograd Voždovac from 1 900 €/sqm

Milice Milojković 15

Investor: MS INVEST 2018 doo
Stepina Ljubičica - Novogradnja Beograd Voždovac from 1 650 €/sqm

STEPINA LJUBIČICA

Investor: NEW HOUSE INVEST doo
Vojvode Stepe 391 - Novogradnja Voždovac Stepa Stepanović from 1 790 €/sqm