Favoriti 0
Poređenje 0
Dodajte novogradnju

Blok 24

(011) 310 18 94, (011) 310 18 93
Energoprojekt
Lokacija u pripremi
Cena stanova
Na zahtev
Investitor
Energoprojekt
Grad
Beograd
Deo grada, mikrolokacija
Parking
Garaža
Spratnost
Po+P+1+Ps
Površina stanova
od 38 м²
Objavljeno (ažurirano)
16.08.2019 (25.08.2019)

ENERGOPROJEKT priprema realizaciju novog stambenog kompleksa na uglu Kolumbove i Magelanove ulice u Bloku 24 na Bežanijskoj kosi, na Novom Beogradu.

U kompleksu će biti izgrađeno 166 stanova različtih struktura u objektima niske spratnosti: prizemlje, jedan sprat i povučeni sprat. U podrumskoj etaži nalaziće se 183 garažna mesta u direktnoj vezi sa nadzemnim etažama.

OPIS LOKACIJE

Predmetna lokacija BLOK 24, na katastarskim parcelama 3801 i 3802 opština Novi Beograd, predviđena za stambenu izgradnju, nalazi se u okviru III mesne zajednice na Bežanijskoj kosi, na uglu Kolumbove i Magelanove ulice, na Novom Beogradu. Blok 24 nalazi se na jugoistoku stambenog naselja Bežanijska kosa, uz saobraćajnicu koja vodi ka Aerodromu Nikola Tesla i naselju Surčin, a uz izgrađene stambeni Blok 6 u Ulici Nedeljka Gvozdenovića i Blok 23 u Kolumbovoj ulici na Bežanijskoj kosi u III Mesnoj zajednici, koje je izgradilo preduzeće Energoprojekt Visokogradnja a.d. Do Bloka 24 izgrađene su prilazne saobraćajnice – ulice Magelanova i Kolumbova, a planirane su i tri javne saobraćajnice koje okružuju parcele (Ulice 1, 2 i 3). Do Bloka 24 je moguće doći iz smera Vojvođanske ulice ili Ulicom partizanske avijacije (od SC „11. april“), kao i ulicom Nikole Dobrovića, a zatim Ulicom Nedeljka Gvozdenovića. Lokacija je udaljena od Novog bežanijskog groblja, nema ni pogled na groblje, niti se pored groblja prolazi da bi se stiglo do nje.

Blok 24 se nalazi u izdvojenom, “mirnom” delu naselja Bežanijska kosa, što predstavlja kvalitet za porodično stanovanje. Udaljena je od:

  • Airport City-ja 3 km,
  • uređene obale Save 4 km,
  • Opštine Novi Beograd oko 5 km,
  • Aerodroma Nikola Tesla 7 km,
  • centra Beograda oko 11 km. 

U neposrednom okruženju se nalaze stambeni objekti niske spratnosti, a u blizini (na pet minuta hoda) se nalazi centar naselja i javni sadržaji (škola, vrtić, pijaca, prodavnice, pošta, banke, pravoslavna crkva).

OPIS KOMPLEKSA 

Prema uslovima na parcelama je dozvoljena izgradnja stambenih objekata u nizu, spratnosti: prizemlje, jedan sprat i povučeni sprat. Na svakoj od katastarskih parcela je projektovan niz od šest stambenih objekata sa zasebnim ulazima i zajedničkom podzemnom garažom. Iako su projektovani kao celina, objekti su jasno definisani, sa sopstvenim ulazima.  Objekti u nizu su formirani kao kombinacija osnovnih tipova kuća. Gabarit objekata je uslovljen zadatim urbanističkim pravilima, formom parcele i odnosom prema susednim planiranim objektima. Niz objekata je projektovan tako da formira ćirilično slovo ʺПʺ, dok je visina određena zadatim urbanističkim parametrima. Objekti formiraju jasno definisan unutrašnji prostor ʺdvorišteʺ - vrt, koji postaje ambijent za sebe i doprinosi boljem kvalitetu života. Objekati u nizu su smešteni u mirnom porodičnom kraju, tako da je dominantni arhitektonski element svakog objekta terasa. Objekti su isključivo stambeni (bez komercijalnog prostora), tako da se stanovi nalaze na svim etažama, uključujući prizemlje. U prizemlju svakog od objekata nalaze se odvojeni ulazi, koji vertikalnim komunikacijama i liftovima povezuju spratove i podzemnu jednoetažnu garažu sa 183 garažna mesta.

 

Infrastruktura

Preporučeni objekti

Sky Home - Novogradnja Beograd Bežanijska Kosa 7 Na zahtev

Sky Home

Investitor: MAUS INVEST doo